Η περιοχή

Το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται στα Σφακιά, στη νότια ακτή των Χανίων, περίπου 12 χιλιόμετρα ανατολικά από την Χώρα Σφακίων. Ειδικότερα, το Φραγκοκάστελλο είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός με τοπία μοναδικής άγριας ομορφιάς, εντυπωσιακές παραλίες όπως η Ορθή Άμμος και η παραλία στο «Κάστρο», ανθρώπους που σέβονται την παράδοση και τον πολιτισμό και σημαντικά ιστορικά μνημεία.

Είναι γνωστό για το ομώνυμο βενετσιάνικο κάστρο που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, συνοδευόμενο με τους θρύλους για τους «Δροσουλίτες», τα φαντάσματα που εμφανίζονται στο Φραγκοκάστελλο, το χάραμα κάθε Μάιο. Επίσης, στη γύρω περιοχή μπορεί να περιηγηθεί κάποιος στο εκκλησάκι του Αγίου Νικήτα, στην αυλή του οποίου σώζονται ακόμα τα απομεινάρια βυζαντινού ναού με περίτεχνα ψηφιδωτά, καθώς και το μικρό μοναστήρι του Αγίου Χαράλαμπου.

Το Φραγκοκάστελλο όμως πάνω απ’ όλα αποτελεί και ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και ήρεμες διακοπές. Σημείο αφετηρίας για εκδρομές σε όλη τη νότια Κρήτη και σε γνωστά θέρετρα όπως το Λουτρό, η Γαύδος, η Χώρα Σφακίων, Φαράγγι της Σαμαριάς κ.α.

fragkokastelo fragkokastelo


Μάθετε περισσότερα για την περιοχή